Popis
Matcha čaj sa nefermentuje, takže v ňom zostávajú zachované všetky aminokyseliny, vitamíny, minerálne látky a vláknina. V Japonsku a Číne je Matcha veľmi populárna aj pri príprave pokrmov teplej i studenej kuchyne. Možno ho teda použiť napríklad na pečenie rôznych dezertov alebo na výrobu domácej zmrzliny. Všetkému jedlu dodáva krásne zelenú farbu, výraznú chuť a zvláštnu arómu.
Čaj sa pripravuje tak, že sa zaleje jedna čajová lyžička prášku 200 ml 80 °C vody. Táto zmes sa potom 3 minúty šľahá najlepšie bambusovou metličkou chasen, ktorú je ale možné v krajnom prípade nahradiť metličkou na mlieko alebo ponorným mixérom. Po tejto dobe by mal vzniknúť krásne napenený matcha čaj, ktorý sa takto bez cedenia kompletne konzumuje.
Nutričné hodnoty:
Energia: 1502 kJ / 358 kcal; Tuky: 4 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 1 g; Sacharidy: 38 g – z toho cukry 0,8 g; Bielkoviny: 28 g; Soľ: 0,01 g; Vláknina: 29 g
Odporúčaná denná dávka: 3 g čaju (1 vrchovatá čajová lyžička) na 150-200 ml vody o teplote 70 - 80 °C.
Krajina pôvodu: Čína
Balenie: 100g
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.