• 1 z 2
 

Rukola, semienka na nakličovanie BIO 200 g

 

Semienka rukoly na nakličovanie.

Rukola nie je len listová zelenina.

Nechajte si doma vyklíčiť jej semienka a spoznajte aromatickú chuť čerstvých výhonkov, ktorá vynikne predovšetkým v studenej kuchyni. Surové klíčky sú navyše výživovým pokladom, ktorý budete mať po ruke kedykoľvek.

Dostupnosť Skladom
€4,99
   
Značka Wolfberry
Kategória Príprava potravín
 

 

Ako konzumovať BIO rukolu

Výhonky sú vynikajúcim zdrojom energie, minerálov a vitamínov. Môžete ich pridať do šalátov, polievok alebo nátierok a výborne poslúži aj ako príloha. Je možné ich tepelne upravovať, strácajú tak však časť svojej výživnej hodnoty.

Semienka BIO rukoly si môžete zasadiť aj do kvetináča či na záhradku.

Charakteristika

Rukola bola v minulých storočiach považovaná za afrodiziakum a klíčky sú všeobecne súčasťou jedálnych lístkov všetkých kultúr skoro 5000 rokov. Niet divu. Pri procese klíčenia začnú v semenách prebiehať metabolické deje, ktoré aktivujú enzýmy a obsah prospešných látok v nich až niekoľkonásobne vzrastie.

Návod na klíčenie

  • Semienka prepláchneme vodou. Ľahko navlhčené ich vložíme do klíčiacej nádoby.
  • Semienka ponecháme na tmavom a teplom mieste, kde začnú klíčiť.
  • Rastlinky je potrebné pravidelne preplachovať (aj korienky zo spodnej strany), aby sme zabránili plesniam (2-3x denne).
  • Prvé klíčky sa objavia po 24 hodinách.
  • Na konzumáciu sú vhodné celé rastlinky vrátane korienkov.
  • Pred konzumáciou klíčky opláchnite.

 Rady a tipy

  • Odporúčame klíčiť na klíčiacej miske alebo sitku. Nie je vhodné klíčiť semienka na vate, pretože prichádzame o chutné korienky, ktoré do vaty zarastajú.
  • Pre dlhšiu trvanlivosť odporúčame hotové klíčky uchovávať v chladničke, kde nám vydržia aj týždeň.

Alergény: Bez alergénov

Skladovanie: Skladujte v chlade a tme. Balené v ochrannej atmosfére.

Krajina pôvodu: Taliansko

Obsah: 200 g

Podobný produkt

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: