Popis
Mrazom sušené mango je chrumkavé a chuťovo vynikajúce.
Hodí sa skvele do každého raňajkového müsli. Odporúčame mango prípadne namočiť alebo si nakrájať kúsky do jogurtu, kaše či vločiek. Prípadne vziať so sebou na výlet ako rýchlu desiatu. Mango je na zahryznutie ľahko tuhšie a vždy záleží na konkrétnej odrode, dĺžke doby sušenia a aktuálnej žatve.
Mango môžete použiť na zdobenie koláčov či tort. Rozomleté na prášok sa dobre hodí na ochutenie smoothie či na zafarbenie a dochutenie poliev, krémov alebo zmrzliny. A ak chcete vyčarovať rýchlu dobrotu, polejte sušené mango rozpustenou čokoládou a posypte kokosom.
Mango je bohatý zdroj betakaroténu, vitamínu C a vitamínu A.
Jedinečný postup spracovania lyofilizáciou zachováva ovociu jeho plnohodnotnú chuť, farbu aj arómu. Sušené ovocie tým neprichádza o svoje vitamíny, minerály a ďalšie živiny obsiahnuté v čerstvom ovocí. Lyofilizácia je proces vysušenia a odstránenia vody zo suroviny za extrémne nízkej teploty a tlaku. Výsledkom je surovina, ktorá je vzhľadovo veľmi podobná tej čerstvej, avšak má oveľa nižšiu hmotnosť a dokonale chrumkavú konzistenciu.
Z nutričného hľadiska je mango zaujímavé vysokým obsahom draslíka, vitamínu E a niektorými vitamínmi skupiny B, konkrétne B1, B2, B6 a niacín. Mrazom sušené ovocie je ľahko skladovateľné, trvanlivé a je možné ho čiastočne rehydratovať pomocou vody do takmer pôvodného stavu.
Pokiaľ si u sušeného manga všimnete biele škvrnky, nič sa nedeje. Ide o to, že ovocie často zcukornatí a to sa prejaví práve takto.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 1640 kJ / 393 kcal, Tuky: 1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g, Sacharidy: 84 g, z toho cukry: 78 g, Vláknina: 0 g, Bielkoviny: 5 g, Soľ: 0 g
Zloženie: Plátky manga sušené mrazom 100%.
Balenie: 20g
Skladovanie: Skladujte v suchu a tme, najlepšie v uzavretej nádobe z dôvodu zabránenia pohlteniu vzdušnej vlhkosti. Týmto docielite to, že mango bude stále krehké.
Krajina pôvodu: Čína
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.