Popis
Tapioka sa vyrába z koreňa kríkov manioku. Najčastejšie ju nájdeme vo forme múky alebo tapiokových perál.
Charakteristika: Rovnako ako Európania používajú pri varení zemiakový, prípadne kukuričný škrob, tak siahajú Juhoameričania a Aziati po tapioke. Na rozdiel od tunajších škrobov vyniká tapioka svojim univerzálnym využitím. Nepatrí k obilninám ani strukovinám a neobsahuje teda lepok alebo iné alergény. Je však nevhodná pre nízkosacharidovú diétu – obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky. Je vyhľadávaná pri bezlepkovej, bezlaktózovej, paleo alebo nízkocholesterolovej diéte.
Použitie: Tapiokové perly môžete použiť ako zahusťovadlo do polievok, pripravíte z nich krém do ovocných koláčov alebo výborný prírodný puding. Tapioku môžete použiť aj namiesto ryže.
Nutričné hodnoty v 100 g: Energetická hodnota: 1485 kJ / 350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bielkoviny: 0,5 g; Soľ: 0,1 g.
Zloženie: 100% škrob z hľúz kríky manioku
veľkosť perličiek S 2-4 mm
Alergény nie sú prítomné.
Skladovanie: Skladujte v suchu
Krajina pôvodu: Thajsko
Obsah: 500 g
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.