Popis
Ashwagandha (Withania somnifera - indický ženšeň) je jednou z najcennejších bylín v ajurvédskom medicínskom systéme.
Preklad slova Ašvaganda je ashwa – kôň a gandha – vôňa. Z rastliny sa používa koreň pre svoj terapeutický účinok.
Pravidelné užívanie Ashwagandhy dodá vašim svalom naspäť silu, uľaví ich bolesti a uvoľní celý svalový systém. V ayurvéde sa bylina používa od detí až po starých ľudí. Mnohí západní liečitelia nazývajú Ašvagandu ajurvédskym ženšenom kvôli jej reputácii pri zvyšovaní energie, sily a odolnosti.
Účinky Ašvagandy:
- vyživuje celý organizmus a dodáva energiu
- má omladzujúci a regeneračný účinok
- podporuje prírastok váhy u príliš chudých ľudí
- u športovcov podporuje zvyšovanie svalovej hmoty a zlepšuje výkonnosť
- je účinná pri nespavosti
- pôsobí ako účinné afrodiziakum, podporuje erekciu, odstraňuje sexuálne poruchy, zvyšuje libido
- je veľmi cennou bylinou pre tehotné ženy, pomáha stabilizovať plod, harmonizuje hormonálnu sústavu a podporuje hojenie
- harmonizuje hladinu glukózy v krvi a znižuje hladinu cholesterolu
- používa sa na posilnenie srdcového svalu, pomáha pri búšení srdca a podporuje jeho normálne fungovanie
- zvyšuje hladinu hemoglobínu v tele vďaka vysokému obsahu železa
- podporuje imunitu predovšetkým u starších ľudí
Dávkovanie: 1 čajová lyžička (cca 2 g) 2 x denne po jedle zapiť teplou vodou alebo mliekom.
Zloženie: 100% Withania somnifera (prášok)
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1159 kJ/ 277 kcal, Tuk 0,3g z toho nas.mastné kyseliny 0,1g, Sacharidy 46,9g z toho cukry 10,7g, Bielkoviny 3,7g,Soľ 0,2g
Tipy na kombinácie s inými bylinami a koreninami:
Ašvaganda veľmi dobre kombinuje so zázvorom a korením PIPALLI. Veľmi účinná je kombinácia so Šatavari. Mimoriadne účinky má tiež kombinácia Ašvagandy s medom, ghí a mliekom – hlavne na večer (pre pokojný spánok a duševnú rovnováhu). Pri strese zmiešajte Ašvagandu do ranného smoothie. Na podporu sexuality sa pridáva aj do čokoládových dezertov.
Balenie: 60g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.