Ako eko zabaliť desiate?

Prázdniny sa nám už skončili a deti sa vrátili späť do školy či škôlky, a Vám, milí rodičia, skončili zlaté časy bez nakupovania, robenia a balenia desiat. O tom ako nakupovať spôsobom zero waste a ekologicky skladovať potraviny, ste sa mohli dočítať v minulých článkoch. Teraz sa poďme spoločne pozrieť na to, ako svojim detičkám zabaliť jedlo tak, aby ste nezaťažili prírodu.

Umývateľné a zdravotne nezávadné obaly pre vašich najmenších

Pri príprave a balení desiat, ročne spotrebujete stovky papierových obrúskov a mikroténových sáčkov. To isté platí aj pri spotrebe PET fliaš na vodu či malinovku. Všetkým týmto produktom, ktoré sú škodlivé pre naše životné protredie sa však viete vyhnúť. Stačí používať umývateľné obaly a fľaše, ktoré navyše neobsahujú škodlivé látky ako bežné plasty.

Kvalitná fľaša na vodu je absolútný základ. (Ak sa inak nedá a kúpite si vodu v plastovej fľaši, po dopití ju už nepoužívajte znova - radšej zrecyklujte. Je určená na jednorázové použitie a to z toho dôvodu, že mäkčené plasty po čase vypúšťajú do vody toxické látky.)

foto (1)

Obal na sendvič Bee’s Wrap 

Prvým krokom je zabalenie samotného chlebíka či ovocia do niečoho, čo ich udrží čerstvé a v suchu. Pre tieto účely je ideálnym pomocníkom obal na sendvič Bee’s Wrap. Bee’s Wrap je bavlnenný obal napustený včelím voskom, ktorý je ľahko umývateľný a znovu použiteľný. Skvelá eko náhrada papierových servítok.

Vrecko Stasher

Chcete svojim deťom zabaliť do školy či na výlet oriešky alebo zdravé ovocie? Poslúži vám vrecko Stasher. Je to vrecko vyrobené zo 100%-ného silikónu. Navyše je vzduchotesné. Poslúži aj dospelým. Viete v ňom ohrievať jedlo v mikrovlnnej rúre alebo ho použiť ako obal na mrazenie rôznych potravín. Stačí si vybrať vhodnú veľkosť.

Nerezové dózy

Nerezové dózy sú vhodné na zabalenie väčšieho obedu, ako sú napríklad cestoviny či šalát. Moja obľúbená je konkrétne táto sada 3 nerezových nádob. Keď sú nádoby prázdne tak do seba zapadajú, takže zaberajú málo úložného priestoru a sú šikovné na cestovanie.

Fľaša Pura

Posledné roky sa šíria informácie o tom, že PET fľaše sú nielen neekologické, ale aj zdravotne závadné. Chrániť prírodu a zdravie môžete naraz. Zdravý pitný režim vám pomôže dodržiavať nerezová fľaša Pura. Fľaše sú dostupné v rôznych objemoch, farbách a niekoľkými typmi náustkov. Preto je vhodná pre deti aj dospelých.

Silikónová kapsička Squeasy

Vedeli ste o tom, že existuje pomôcka pre zdravé kŕmenie detí? Volá sa Squeasy. Je to zrolovateľné vrecúško s náustkom, ktoré prispôsobí svoj tvar obsahu. Viete doň zabaliť domáci jogurt, výživu či iné pomixované jedlo. Okrem iného je vrecúško zabezpečené proti rozliatiu, takže sa nemusíte báť, že by vám či deťom jeho obsah vytiekol do tašky.

foto (2)Učte svoje deti chrániť našu prírodu

Vaše deti sú budúcou generáciou, ktorá bude našu planétu obývať. Ak ich začnete odmalička viesť k tomu, že sa dá žiť eko a zero waste je pravdepodobné, že si tento spôsob života osvoja a budú ho praktizovať v budúcnosti vo svojich domácnostiach a ich deti v tých svojich. Práve takto viete šíriť posolstvo ochrany prírody nenásilnou, ale efektívnou formou ďalej. A život planéty predsa závisí od budúcich generácií.