Tipy na najkrajšie valentínske darčeky

Oslavujete Valentín? Vyjadriť lásku môžete aj originálnejšie ako zamilovanou básňou či predmetmi od výmyslu sveta, ktoré sú po iné dni v roku zabudnuté v skrini. Celkom iste máte doma aspoň jeden taký. Asi každý z nás už niekedy dostal darček, ktorý bol tak trochu „nepoužiteľný“.

zamilovana dvojica na prechadzke zimnou krajinou

Zdroj: Michal Cilc Photography

Pre nás je jedným z najkrajších a najvzácnejších darčekov čas. Či už čas spoločný, čas, ktorý strávime pri tvorbe darčeku alebo vzácny čas pre seba, ktorý darujeme druhému. Obzvlášť pri malých deťoch vnímame ako dôležité nájsť si chvíľu na spoločný čas s partnerom. My máme radi pokojné rozhovory pri prechádzke prírodou.

Potešte partnera nezabudnuteľným zážitkom alebo darujte kvalitný čaj, čokoládu či prírodnú kozmetiku. Ak by ste radi potešili svojich blízkych niečím milým a praktickým, v ekonetke sme pre vás pripravili tipy na originálne valentínske darčeky, ktoré potešia obdarovanú osobu a zároveň príliš nezaťažia planétu.

Nezabudnuteľný Valentín – darujte zážitok

Každý občas potrebuje relax. Na chvíľu vypnúť z kolotoča bežných dní. Zabudnúť na starosti a nekonečný zoznam úloh. Predstavte si, aké by to bolo, dostať od vašich blízkych čas na oddych. Darovať zážitok a čas na oddych je jedinečný prejav lásky a vďačnosti.

Romantická večera je nestarnúca klasika

Výborná reštaurácia, chutné jedlo, exotická alebo lokálna kuchyňa. Večera a kvety predstavujú darček, ktorý na Valentín síce poteší, ale príliš neprekvapí. Ako z neho vyčarovať neopakovateľný zážitok?

romanticka vecera  ako valentinsky darcek

Zdroj: unsplash.com

Vytvorte na jeden večer romantickú reštauráciu priamo vo vašej obývačke. Pripravte obľúbené jedlo, rozmiestnite sviečky, pustite príjemnú hudbu. Čarovnú atmosféru môžete podporiť jemnou vôňou. Kvapnite pár kvapiek esenciálneho oleja do aroma lampy alebo difúzera.

Zmyslová masáž – relax pre telo aj dušu

Zatvorte oči a započúvajte sa do zvukov okolia. Hlbokým nádychom vdýchnite vôňu. Čo cítite? Aký pocit to vo vás vyvoláva? Venujte na malý moment pozornosť vášmu telu. Cítite chlad alebo príjemné teplo? Šteklenie v dlani pierkom alebo nádherne voňavú šišku, ktorá vám prechádza po chrbte ako masážny valček. Zmyslová masáž prebúdza všetky zmysly. Práve na Valentína je ideálny moment, kedy môžete tento jedinečný relaxačný zážitok dopriať vášmu partnerovi.

esenciálny olej na zmyslovú masáž

Zdroj: pexels.com

Zmyslová masáž je jednoduchšia ako sa na prvý pohľad zdá. Potrebujete k nej najmä príjemné a tiché miesto. Posteľ v spálni, pohodlný gauč alebo matrac na zemi. K samotnej masáži môžete využiť drobné predmety, ktoré nájdete doma. Z prírody si môžete priniesť pierko, šišku či kamienok. Nechajte sa viesť prítomnou chvíľou.

Tipy pre zmyslovú masáž:

  • Ako masážny olej môžete využiť niektorý zo základných olejov, ako sú kokosový či mandľový. Pridaním pár kvapiek esenciálneho oleja vytvoríte vlastnú jedinečnú zmes. U nás nájdete kvalitné esenciálne a prírodné oleje od Sozole Rose.
  • Využite na masáž šije a chrbtice šišku. Dotyk šišky je príjemný aj na chodidlách alebo lýtkach.
  • Jemný dotyk pierka vystriedajte chladným dotykom kameňa.
  • Kvapnite na kúsok látky alebo šišku esenciálny olej a prejdite ňou okolo tváre.
  • Náhodne kvapnite na telo pár kvapiek vody.
  • Cinknite rolničkou, zabubnujte na okno alebo potichu zahmkajte obľúbenú melódiu.
  • Dajte partnerovi ochutnať niečo sladké, slané, horké,...

Zapojte zmysly...

Ako namiešať valentínsky masážny olej

Zážitok z masáže umocní nádherne voňavý olej, ktorý prebudí vášeň a zmyselnosť, uvoľní emócie a zregeneruje svaly. O recept na valentínsky masážny olej Balada sa s nami podelila skúsená aromatekoučka Henrieta Kundrátová so Sozole Rose.

ako namiesat valentinsky masazny olej

Zdroj: pexels.com

Valentínsky masážny olej Balada:

  • 10 ml čerešňového oleja (regeneruje a nie je mastný)
  • 10 ml mandľového oleja (vyživuje a dodáva elasticitu)
  • 10 ml šípkového oleja(hydratuje,hojí a vyhladzuje vrásky)
  • 4 kvapky esenciálneho oleja Myrha (ukotvuje, hojí a vyživuje)
  • 5 kvapiek esenciálneho oleja Divoká mrkva (znižuje stres, chladí a regeneruje)
  • 10 kvapiek esenciálneho oleja Geránium (harmonizuje, povznáša dušu, vyživuje, je antibakteriálny)
  • 3 kvapky esenciálneho oleja Šalvia muškátová (uvoľňuje nervy, upokojuje, je zmyselná)
  • Esenciálny olej Ruža damašská ( zmyselná, hojivá, všeobjímajúca, antiseptická)

Nosné a esenciálne oleje, ktoré potrebujete na zmes Balada, nájdete u nás v ekonetke. Balada je vhodná pre dospelých (nepoužívajte počas tehotenstva).

Partnerský rituál s ceremoniálnym kakaom

Kakao je považované za božský nápoj, ktorý pomáha obnoviť rovnováhu energií. Podporí vás, aby ste sa prepojili s vlastnou intuíciou, zmyslami, s telom. Vychutnajte si ho spolu s partnerom. Partnerský rituál s ceremoniálnym kakaom je krásny spôsob, ako si darovať vzájomnú pozornosť. Zámer, s ktorým do rituálu vstúpite, môže byť rôzny. Taký, aký v daný moment potrebujete. Túžite obnoviť spojenie? Zlepšiť komunikáciu? Osláviť lásku?

ceremonialne kakao natureza_1

Zdroj: www.natureza.sk

Ako prebieha partnerský rituál:

Nájdite si pokojný priestor. Vnímajte ho zmyslami. Umocnite atmosféru okamihu esenciálnymi olejmi ako kadidlo, klinček alebo levanduľa. Svetlo sviečok a jemná hudba podporia váš zámer. Spolu s partnerom pripravte ceremoniálne kakao. Vnímajte jeden druhého. Pred vypitím zdieľajte svoje pocity a potreby. Povedzte si úprimne, ako sa vo vzťahu cítite. Vedome vypite kakao a spoločne vyslovte prianie pre váš vzťah. Zostaňte v spojení v tichu, v hudbe, v meditácií, spievajte, tancujte, milujte sa alebo len tak buďte :)

Ako pripraviť ceremoniálne kakao:

Vezmite 20 až 42 gramov kakaa. Záleží na vás, aké silné kakao máte radi. Premyslite si spoločne aj sami za seba zámer, ktorí do kakaa chcete vložiť. Do vody alebo rastlinného mlieka zohriateho na 70 stupňov, nie viac, nasypte kakao a dobre premiešajte. Pridajte škoricu, kardamom či vanilku – zvoľte si obľúbené chute. Na záver pridajte štipku chilli. Chilli predstavuje oheň a vášeň, esencie potrebné v každom vzťahu.

Recept na ceremoniálne kakao a tip na partnerský rituál je od našich priateľov Danky a Mariána z centra Natureza.

Stávka na istotu – valentínske darčeky, ktoré potešia

Aj malý balíček vyvolá obrovskú radosť, ak ho vyskladáme s láskou. Na Valentín môžete obdarovať drobnosťou nielen partnera či partnerku, ale aj deti, rodičov alebo najlepších priateľov. Pripravili sme pre vás 3 inšpiratívne tipy na valentínsky darček. Ukážte svojím blízkym, že vám na nich záleží.
valentinsky darcek

Zdroj: Alex Kinova Photography

Darčeky, ktoré chutia - Kvalitný čaj, káva a čokoláda

Špeciálne na Valentín nájdete v našej ponuke kvalitné ovocné a bylinné čaje – Bláznivo milovať, Byť ženou alebo čaj z kvetov ruže. Pre milovníkov kávy odporúčame kávu z nepražených kávových zŕn. Zelená káva je plná antioxidantov a obsahuje rovnaké množstvo kofeínu ako tá pražená. Do balíčka môžete pridať kvalitnú čokoládu od Vivani alebo iChoc.

caj lymfa nasa bylinkaren

Originálny termohrnček

Radi si vychutnávate horúce espresso alebo sladké chai latte? Jednorazový pohárik dokáže pokaziť jedinečný chuťový zážitok. Ťažko sa otvára, je horúci a preteká. S termohrnčekom Circular and Co. bude váš zážitok z kávy či čaju dokonalý. O tom, že iný termohrnček už nebudete chcieť, vás presvedčí otváranie a zatváranie stlačením, možnosť piť po celom obvode a naozaj nízka hmotnosť.

termohrncek circular and co. pre nu aj pre neho

Zdroj: Alex Kinova Photography

S kódom Valentín23  získte teraz termohrnček so zľavou až 15 % - zadajte kód pri odoslaní objednávky a v košíku sa vám prepočíta cena.

Zľava platí do 14.2.2023 pri kúpe aspoň 2 termohrnčekov – kúpite jeden ako valentínsky darček a jeden ako darček pre seba? :)))

Prírodná kozmetika

Pre ňu aj pre neho. Kvalitná prírodná kozmetika predstavuje darček, ktorým nič nepokazíte.

kvetinova voda sozole rose

Zdroj: Alex Kinova Photography

Na starostlivosť o ženskú pleť odporúčame z našej ponuky nádherné kvetinové vody. Kvetinová voda od Sozole Rose v luxusnom čiernom balení poteší každú ženu. Doplniť ju môžete balzamom na pery.

Ak nestíhate, stavte na valentínsky darčekový balíček od slovenského výrobcu Kvitok. Nájdete v ňom afrodiziakálny masážny olej, šľahaný telový krém a sójovú sviečku.

Potešte dvakrát – pridajte k valentínskemu darčeku osobné venovanie

Kvety, čokoláda, zážitok. Ak chcete naozaj prekvapiť, buďte osobný. Nebojte, nemusíte písať básne ani spievať zamilované piesne o láske. Pár milých slov od srdca dokonale pozdvihne výnimočnosť okamihu.

basen ako valentinsky darcek

Zdroj: unsplash.com

Viete, že najstaršia valentínska báseň je z roku 1415? Napísal ju orleánsky vojvoda Charles pre svoju ženu. Prečítať si ju dnes môžete v Britskej knižnici v Londýne, kde je súčasťou zbierky manuskriptov.

Nemôžete byť spolu? Pošlite s darčekom valentínku

Stačí nám do poznámky k objednávke napísať "Valentín" a pár slov, ktoré by ste chceli venovať obdarovanej osobe. My ich ručne napíšeme na valentínsku kartičku a pribalíme do balíčka.

 valentinsky odkaz

Zdroj: pexels.com

Valentín nie je americký sviatok, ako by sa mohlo zdať. Svätý Valentín, po ktorom sa sviatok menuje, pochádza z Ríma. Napriek zákazu cisára, ktorý si myslel, že mladí nezadaní muži bojujú lepšie, tajne sobášil zamilované páry. A preto si pripomeňme spomienkou i my, že lásku si môžeme prejaviť po celý rok, nielen v jeden deň. Lásku partnerskú, k deťom, k rodičom, ...

Hľadáte valentínsky darček, ktorý je nielen jedinečný, ale aj udržateľný? Vyberte s z našej ponuky! Ak potrebujete poradiť, neváhajte a napíšte nám cez chat v pravom dolnom rohu.

S láskou,

tím Ekonetka.sk