Poznáte projekt Foren?

Dromting či fľaško - taška ?

Študenti zo SOŠ J. A. Baťu v Partizánskom pod záštitou organizácie JA Slovensko prišli s nápadom, ako využiť už nepotrebné. Na trh prichádzajú so svojimi ekologickými fľaško – taškami, ktoré už čoskoro spoznáte pod názvom Dromting.

Prečo ekologické?

Na výrobu Dromtingov využívajú hrdlá z použitých plastových fliaš a látky z noseného oblečenia, ktoré by za normálnych okolností pravdepodobne skončilo niekde na skládke. Tým chcú poukázať na problematiku nielen znečisťovania životného prostredia plastmi, ale aj na problematiku v módnom priemysle, ktorý je 2. najväčším znečisťovateľom životného prostredia na svete.

Pridanou hodnotou Dromtingov je, na rozdiel od bežných skladacích fliaš, nepriepustnosť vody. Fľaško – tašky dodávajú človeku komfort voľných rúk počas denného fungovania. Zároveň esteticky a dizajnovo dopĺňajú každodenný outfit, sú určené pre všetky vekové kategórie, nakoľko majú viac možností nosenia. Slúžia aj na prenos iných tekutín okrem vody.

Študenti vďaka rôznym školeniam a webinárom neustále zlepšujú svoje pracovné schopnosti. Ich najväčšou podporou a mentorom je ich trpezlivá a cieľavedomá triedna učiteľka, Ing. Ingrid Rigáňová, ktorá je taktiež aj učiteľkou Aplikovanej ekonómie na ich škole. Pri riešení rôznych problémov sa študenti vedia obrátiť na svoju konzultantku, ktorou je známa podnikateľka a návrhárka kabeliek, Dajana Varga Rodriguez.

Produkt Dromting sa momentálne nachádza vo fáze výroby. Podľa našich informácií sa však už čoskoro dostane na trh.

Viac informácií o tomto študentskom projekte nájdete aj na ich webovej stránke Foren.

IMG_20220217_132947Foto:archív Foren