Najkrajšie ekologické vianočné darčeky pre každého

Rozhodla som sa vám vianočné nakupovanie na ekonetke uľahčiť a vytvorila som tento praktický zoznam produktov, kde by som vás rada inšpirovala ekologickými a praktickými darčekmi, ktoré vašich blízkych určite potešia.

Z nasledujúcich tipov si určite vyberiete darčeky nielen na Vianoce, ale môžete nimi potešiť vašich blízkych aj počas celého roka.

IMG-20201121-WA0013 (1)

Darčeky do kuchyne, ktoré zaručene potešia každého eko nadšenca:

Obal na potraviny Bee's Wrap 

Nebyť Bee's Wrap-u, nebolo by ekonetky je to naša srdcovka a aj preto mu patrí prvé miesto na zozname top darčekov :) Bee's Wrap je vyrobený z organickej bavlny napustenej včelím voskom, organickým jojobovým olejom a živicou zo stromov. Na Slovensku ho môžete poznať aj ako voskový obrúsok  Skvelý je na balenie syrov, rozkrojených kúskov zeleniny, či zakrytie misky s jedlom. Nájdete ho v ponuke vo viacerých veľkostiach, dizajnoch, ale aj ako obal na sendvič s gombíkom.

Vrecko do chladničky Vejibag

Vejibag je pre mňa nepostrádateľným pomocníkom v kuchyni. Toto vrecko je vyrobené zo 100% organickej bavlny. Vďaka Vejibag-u zostanú Vaše šaláty, zeleninka a bylinky dlhšie čerstvé a chrumkavé. Vrecko pred použitím stačí namočiť do vody, vyžmýkať ho a aj so zeleninou šupnúť do chladničky a vy si môžete vychutnávať zeleninku ako keby ste ju práve odtrhli v záhrade, alebo priniesli z trhu po dobu dlhých 2 týždňov.

Sada pohárov na kvasenie zeleniny Pickles Kit

Týmto darčekom určite potešíte každého vyznávača zdravej stravy. Zdravú kvasenú (fermentovanú) zeleninu si vďaka tejto sade ľahko vyrobí aj doma.

Ľanové vrecko na servírovanie a uskladnenie pečiva

Ľanové vrecko na pečivo s čipkou pre krásne stolovanie. Praktické a krásne vrecko z ľanu, ktoré oživí každú kuchyňu.

Produkty a semienka na nakličovanie

Vytvorte si vo svojej kuchyni malú zelenú oázu plnú zdraviu prospešných klíčkov počas celého roka.

FullSizeRender(3)

Pre študenta:

Bambusová fľaša na vodu

Túto bambusovú fľašku som si veľmi obľúbila a používam ju už vyše roka, či je leto a či zima, nakoľko fľaša udrží vodu chladná po dobu 8 hodín aj v najväčších horúčavách a čaj horúci po dobu 4 hodín. Fľaša je z nerez ocele a organického bambusu s vyberateľným nerezovým sítkom na sypaný čaj. Fľaša dobre tesní a môžete ju nosiť hodenú aj v batohu či kabelke.

Obal na notebook sobi.eco z recyklovanej textílie

Tento produkt mi učaroval hneď pri prvom zoznámení. Originálny obal na notebook, ktorý je ručne vyrobený v chránenej dielni z recyklovaných textílií a plastov v objeme dvoch plastových fliaš a jedného starého trička.

Zakúpením tohto produktu podporujete prácu znevýhodnených ľudí a vzdelávanie na školách v oblasti eko životného štýlu.

Pre milovníkov avokáda :)

Ak viete o niekom kto miluje avokádo, tak mám skvelý tip na dva darčeky práve pre nich. 

Avocado Sock

Prvý z nich, "ponožka pre avokádo",vám vyčaruje dokonale zrelé avokádo a to už v priebehu 24 hodín. Pomocou prírodného lanolínu a teplu z vlny dozrievajú avokáda rovnomerne, prirodzene a rýchlejšie. S týmto praktickým a originálnym darčekom určite obdarovaného potešíte.

Food Huggers

A druhý z nich, Food Huggers na avokádo, udrží vaše avokádo čerstvé tak, ako by ste ho práve olúpali až po dobu troch dní. Food Huggers sú vyrobené z lekárskeho silikónu najvyššej kvality s doživotnou zárukou.

IMG-20201121-WA0029

Pre najmenších:

Silikónové vrecká

Praktické znovu použiteľné vrecko vo veselých farbách určite spríjemní vašemu drobcovi školské dni. 

TIP EKONETKY: Naplňte ho, či už do mikulášskej čižmy alebo pod stromček, zdravými dobrotami (my odporúčame lyofilizované ovocie alebo oriešky) z Vášho lokálneho bezobalového obchodu a máte o iskričky v očiach vašich najmenších postarané.

Kniha Planéta Zem sa usmieva

Radi by ste tému ekológie priblížili aj svojim deťom? Mám pre vás tip na túto krásnu knižôčku Planéta Zem. Kniha vysvetľuje deťom, prečo býva smutná a kedy má dôvod sa usmievať. Usmieva sa vždy, keď hrdinovia knižky urobia niečo dobré pre jej ochranu. Príbehy objasňujú dosah našich starých, veľakrát životnému prostrediu škodlivých návykov. Snažia sa deťom ukázať, ako ich zmeniť a čo sa pre dobro planéty a nás všetkých dá robiť. Je to kniha, ktorá sa zapáči malým aj veľkým. Pred pár dňami sme sa dočkali aj novinky v podobe pokračovania tejto krásnej knihy a v ponuke už u nás nájdete aj Knihu Planéta Zem sa usmieva 2.

Desiatový box Monbento s motívom veselých zvieratiek

Vzduchotesný desiatový box Monbento Tresor s objemom 800 ml a motívom veselých zvieratiek zaručene poteší malých i veľkých. V ponuke s rovnakým motívom nájdete aj fľašu na vodu.

Obal na ovocie The Fruit Buddy 

Fruit Buddy je praktický obal, ktorý ochráni ovocie v krabičke či batohu pred nárazmi a odretím. Je nielen ekologickou, ale i originálnou a milou alternatívou k bežným plastovým obalom. Môžete ho využiť aj na rýchlejšie a rovnomerné dozretie ovocia.

 

Pre ňu:

Vrecko z prateľného papiera

Prateľný papier sme si obľúbili v ekonetke už dávnejšie, je to neskutočne praktický a krásný materiál. Vrecká máme v ponuke v dvoch veľkostiach a rôznych farbách.

Darčekový set - obedový box monbento original zabalený v baliacej látke furoshiki

Originálny a praktický obedový box Monbento Original Constellation darčekovo zabalený v pevnej baliacej látke, ktorú možno využiť rôznymi spôsobmi.

Nerezová termofľaša

Nerezová termofľaša v krásnej červenej farbe s motívom čerešňových kvetov alebo s dizanom jogových pozícií, asán poteší určite každú eko vílu :) 

Pre neho:

Termohrnček na kávu circular&co

Termokelímky circular&co. sú vyrobené z recyklovaných jednorázových papierových kelímkov, vydržia najmenej 10 rokov a potom je možné ich opätovne recyklovať. Super tesnia a nevylejú sa ani len tak pohodené v batohu či kufríku. Môžete z nich piť po celom obvode viečka a tak si vychutnať vônu kávy na maximum. Nepoznám asi lepší tip na darček ako tento termohrnček, pre kohokoľvek, nielen pre neho :)

TIP EKONETKY: Pribaľte k nemu kvalitný čaj a máte dokonalý darček.

Kniha Domácnosť bez odpadu

Snažíte sa doma zminimalizovať odpad, ale vaša polovička v tomto nie je s vami na rovnakej lodi? Skúste ho namotivovať a darujte mu skvelú a veľmi praktickú knihu Domácnosť bez odpadu. Táto kniha do podrobnosti opisuje, ako minimalizovať odpad v domácnosti. Okrem množstva praktických rád obsahuje aj návody na výrobu bežných vecí do domácnosti. Knihy sú výborný darček pre každého a práve táto by vo vašej knižnici nemala chýbať.



FullSizeRender(6)

Drobnosti do mikulášskej čizmy :)

Dizajnové ekologické nákupné tašky Kind Bag

Kvalitné a ekologické nákupné tašky Kind Bag sú vyrobené zo zrecyklovaných plastových fliaš.  V ponuke v rôznych dizajnoch a veľkostiach. Tašku Kind Bag viete ľahko a rýchlo poskladať do priloženého vrecka. Nákupom tejto tašky podporíte ochranu planéty pred zamorením plastovými fľašami.

Vrecká na ovozel

Sada potravinových vreciek z netkanej textílie určite poteší každého eko-mila :)  Vrecká sa hodia nielen na nákupy, ale aj na uchovávanie potravín. Veselá, farebná šnúrka bezpečne chráni obsah vrecka pred vypadnutím a navyše skvele vyzerá.

Prateľné eko hubky Jangneus

Hubky Jangneus sú vyrobené z prírodných a obnoviteľných materiálov - celulózy a bavlny a sú plne kompostovateľné. Bonusom sú nádherné motívy týchto hubiek. Ak si neviete z veľkého množstva farieb a motívom vybrať, skúste obdarovanému zladiť hubku s farbou ich kuchyne :)

Verím, že som vás týmto článkom inšpirovala a našli ste v ňom tipy na zmysluplné, trvalo udržateľné darčeky pre svojich najbližších.