Bio kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa, Wolfberry 150 g

 

Kypriaci prášok do pečiva v bio kvalite od Wolfberry. Tento kypriaci prášok je bezlepková a bezfosfátová prímes, používaná úplne rovnako ako bežný kypriaci prášok - na zväčšenie objemu a odľahčenie textúry pečiva. BIO kukuričný škrob je obohatený vínnym kameňom a doplnený bežnou jedlou sódou.

 

Dostupnosť Vypredané
€2,60
€2,17 bez DPH
Značka Wolfberry
Kategória Pečenie
Položka bola vypredaná...
 

Ako používať bio kypriaci prášok do pečiva?

Použijeme ho rovnakým spôsobom ako bežný kypriaci prášok. Na 500 g sypkých surovín pridáme 3 lyžičky (21 g) prášku. Ak nahradzujeme týmto práškom bežný kypriaci prášok v sáčku, potom tri lyžičky tohto prášku zodpovedajú 1 sáčku bežného prášku do pečiva. Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má sklon začať kypriť už pri izbovej teplote. Preto odporúčame vkladať cesto do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní kypriaceho prášku. To sa týka najmä redších trených ciest.

Charakteristika: Kypriaci prášok je suché chemické kypridlo používané na zväčšenie objemu a odľahčenie textúry pečiva. Funguje na princípe uvoľňovania oxidu uhličitého do cesta acidobázickou reakciou. Tým vznikajú bublinky, ktoré cesto nakyprujú. BIO kypriaci prášok je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorom kyslosti je vínny kameň alebo hydrogenvinan draselný, kypriacou látkou jedlá sóda alebo hydrogénuhličitan sodný. Po kypriacom prášku siahneme v prípadoch, keď nechceme v pečive nežiaducu príchuť fermentačných produktov kvasiniek z droždia.

Zloženie: BIO kukuričný škrob, regulátor kyslosti - prášok z vínneho kameňa (Tartrát draselný) 27,4%, jedlá sóda (Hydrogénuhličitan sodný - E500)

Nutričné hodnoty v 100g: Energia: 1004 kJ/253 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 44 g - z toho cukry 0 g; Vláknina: 32 g; Bielkoviny: 0 g; Soľ: 17,5 g

Skladovanie: Skladujte vždy dobre uzavreté na suchom mieste.

Krajina pôvodu: Nemecko

Balenie: 150 g

Podobné produkty

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: