Popis
Tapioková múka je univerzálna kuchynská prísada. Môžete ju použiť ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a dusených jedál, na prípravu krémov, pri pečení múčnikov a dezertov, alebo na výrobu výborného pudingu. Výborne sa hodí ako náhrada želatíny a ryže.
U nás väčšinou používame do jedál zemiakový alebo kukuričný škrob V južnej amerike a v Ázii volia tapioku. Na rozdiel od iných škrobov, tapioka má naozaj široké možnosti využitia. Nepatrí k strukovinám ani obilninám. Neobsahuje teda lepok či iné alergény. Je vhodná a obľúbená pri bezlepkovej, bezlaktózovej, paleo alebo nízkocholesterolovej diéte. Nie je vhodná pri nízkosacharidovej diéte – obsahuje totiž toľko komplexných sacharidov ako zemiaky.
Ak vás zaujíma zdravý životný štýl, určite tapioku skúste zaradiť do vášho jedálnička.
Zloženie: Škrob z hľúz Manioku jedlého, BIO 100%
Nutričné hodnoty v 100 g:
Energetická hodnota: 1498 kJ / 358 kcal; Tuky: 0,02 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,01 g; Sacharidy: 89 g; z toho cukry: 3,4 g; Vláknina: 0,9 g; Bielkoviny: 0,2 g; Soľ: 0,003 g.
Skladujte v suchu.
Krajina pôvodu: Thajsko (Poľnohospodárska produkcia mimo EÚ)
Balenie: 400 g
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.