Popis
Ideálne je konzumovať klíčky surové, zachovajú si maximum výživných látok a vitamínov. Klíčky sa konzumujú celé vrátane koreňov a patria medzi bohatý zdroj vitamínov, minerálov a enzýmov. Obsahujú vysoký podiel veľmi cennej vlákniny a ďalšie prospešné ementy a silne antioxidačné látky.
Návod na klíčenie:
Semienka zalejeme vodou a necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
Ľahko navlhčené ich vložíme do klíčiacej nádoby.
Semienka ponecháme na tmavom a teplom mieste, kde začnú klíčiť.
Kľúčiky je potrebné pravidelne preplachovať, aby sme zabránili plesniam (2-3x denne).
Prvé klíčky sa objavia po 24 hodinách.
Na konzumáciu sú vhodné klíčky po 3-4 dňoch.
Pred konzumáciou klíčky opláchnite.
Rady a tipy:
Odporúčame klíčiť na klíčiacej miske, sitku, v pohári, alebo v PET fľaši, nie na vate.
Pre dlhšiu trvanlivosť odporúčame hotové klíčky uchovávať v chladničke, kde nám vydržia aj týždeň.
Alergény: Bez alergénov
Skladovanie: Skladujte v chlade a tme. Balené v ochrannej atmosfére.
Krajina pôvodu:Taliansko
Hmotnosť: 200g
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.