Kakaový prášok nepražený, Natural, 200 g

 

Kakao prášok BIO 200 g Wolfberry vyrobený z pražených kakaových bôbov Forastero Hispanola. Odtučnený produkt v BIO kvalite.

Dostupnosť Skladom
€4,45
€3,71 bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategória Príprava potravín
 

Kakao sa radí vďaka svojmu širokému spektru minerálov a vitamínov medzi superpotraviny. Pôvodný názov kakaovníka je Theobroma cacao, čo v gréckom preklade znamená pokrm bohov.

Kakaovník je vždyzelený strom, ktorý sa podobá jabloni, vyrastá ale až do výšky okolo 15 metrov. Jeho pestovanie je pomerne náročné, pretože potrebuje celoročnú teplotu od 20 ° C do 35 ° C, no pritom vyžaduje vlhko a tieň. Priemerný zber z jedného stromu je asi 25 plodov, ktoré vážia necelého pol kilogramu. Vnútri týchto plodov je uložených v priemere 30 semien, z ktorých sa vyrába kakao.

Kakaové bôby boli cenené už Aztékmi, ktorí ich používali ako platidlo. Ich pomocou sa platili dane, za desať bôbov sa dal kúpiť králik, za sto bôbov dokonca otrok. Okrem toho z rozdrvených bôbov pripravovali aj nápoj, ktorý brali ako afrodiziakum. Možno práve preto pil ich veľkňaz Montezuma zo svojich zlatých pohárov denne aj 50 týchto nápojov.

Odtučnený kakaový prášok je produkt, ktorý vzniká pomletím kakaových bôbov, pri ktorom sa oddelí väčšina tuku, ktorému sa hovorí kakaové maslo. Po usušení takto spracovaných bôbov sa hmota namelie na kakaový prášok.

Použitie: Kakaový prášok je vhodný na pečenie aj varenie. Je ľahko rozpustný a výborne ochutí miešané nápoje, mlieko (kakao), čokoládové výrobky, múčniky, torty a buchty.

Kakao sa radí vďaka svojmu širokému spektru minerálov a vitamínov medzi superpotraviny. Pôvodný názov kakaovníka je Theobroma cacao, čo v gréckom preklade znamená pokrm bohov.

Kakaovník je vždyzelený strom, ktorý sa podobá jabloni, vyrastá ale až do výšky okolo 15 metrov. Jeho pestovanie je pomerne náročné, pretože potrebuje celoročnú teplotu od 20 ° C do 35 ° C, no pritom vyžaduje vlhko a tieň. Priemerný zber z jedného stromu je asi 25 plodov, ktoré vážia necelého pol kilogramu. Vnútri týchto plodov je uložených v priemere 30 semien, z ktorých sa vyrába kakao.

Kakaové bôby boli cenené už Aztékmi, ktorí ich používali ako platidlo. Ich pomocou sa platili dane, za desať bôbov sa dal kúpiť králik, za sto bôbov dokonca otrok. Okrem toho z rozdrvených bôbov pripravovali aj nápoj, ktorý brali ako afrodiziakum. Možno práve preto pil ich veľkňaz Montezuma zo svojich zlatých pohárov denne aj 50 týchto nápojov.

Odtučnený kakaový prášok je produkt, ktorý vzniká pomletím kakaových bôbov, pri ktorom sa oddelí väčšina tuku, ktorému sa hovorí kakaové maslo. Po usušení takto spracovaných bôbov sa hmota namelie na kakaový prášok.

Použitie: Kakaový prášok je vhodný na pečenie aj varenie. Je ľahko rozpustný a výborne ochutí miešané nápoje, mlieko (kakao), čokoládové výrobky, múčniky, torty a buchty.

 

Zloženie: 100% prírodný kakaový prášok nepražený s obsahom 22-24% kakaového masla

Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 2048 kJ / 490 kcal; tuky 22 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 13 g; sacharidy 46 g, z toho cukry 0 g; bielkoviny 27 g; soľ 0 g.

Skladujte v suchu.

Hmotnosť: 200g

Podobné produkty

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: