Kokosový olej BIO, Wolfberry 1l

 

Kokosový olej Wolfberry bio sa získavá šetrným spracovaním kokosových orechov na Filipínach. Orechy sú pestované v certifikovanom režime a pre výrobu oleja sú starostlivo vybrané tie najkvalitnejšie plody.

Dostupnosť Skladom
€12,18
€10,15 bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategória Príprava potravín
 

Wolfberry panenský kokosový olej má jemnú chuť aj vôňu špecifickú pre kokos. Jeho unikátnosť spočíva v tom, že hoci obsahuje takmer 86% nasýtených mastných kyselín, tieto sa v tele spracovávajú priamo na energiu a nie do tukových zásob.

Po zbere sa kokosové orechy olúpu a kopra zvnútra sa na jemno strúha. Vznikne jemná drvina, ktorá sa následne zahreje na maximálne 42 °C preto, aby sa z nej odparila všetka voda. Z tejto hmoty sa potom metódou lisovaním za studena získava kokosový olej prvotriednej kvality.

Typickou vlastnosťou pre panenský kokosový olej je to, že do teploty okolo 25 °C sa jedná o bielu, v závislosti na teplote viac či menej pevnú hmotu. Po prekročení tejto teploty olej prechádza do tekutého stavu.

Niektoré z príkladov použitia kokosového oleja:

  • Je tepelne stabilný až do 200 °C, takže sa výborne hodí na vyprážanie, pri výrobe cukroví, pri príprave teplých pokrmov v orientálnych kuchyniach.
  • Skvele chutí jednoducho namazaný na pečive.
  • Výborne sa dá použiť ako náhrada bežného krému alebo telového mlieka. Nezanecháva mastný film a krásne sa vstrebáva do pokožky.
  • Perfektne poslúži ako vlasový zábal, pretože môže pôsobiť proti lámavosti vlasov.
  • Vďaka príjemnej vôni a ľahkému vstrebávaniu sa hodí sa ako ideálny masážny prostriedok. Vašu pokožku zanechá neuveriteľne hladkú a pružnú.
  • Výborne sa hodí aj ako balzam po holení na precitlivenú pleť a dokáže upokojiť pleť po opaľovaní.
  • Domácim miláčikom vie pomôcť s posilnením imunity a zlepší kvalitu ich srsti.

Nutričné ​​hodnoty v 100g:

Energia: 898 kcal / 3753 kJ; Sacharidy: 0,0 g; Bielkoviny: 0,2 g; Tuky: 99,8 g

Balenie: 1l

Podobné produkty

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: