Panenský kokosový olej BIO, 400ml.

 

Kokosový olej bio od Wolfberry sa získava šetrným spracovaním kokosových orechov na Filipínach. Orechy sú pestované v certifikovanom režime a pre výrobu oleja sú starostlivo vybrané tie najkvalitnejšie plody.

Dostupnosť Skladom
€6,50
   
Značka Wolfberry
Kategória Príprava potravín
 

Po zbere sa kokosové orechy olúpu a kopra zvnútra sa na jemno nastrúha. Vznikne jemná drvina, ktorá sa následne zahreje na maximálne 42 °C, aby sa z nej odparila všetka voda. Z tejto hmoty sa potom metódou lisovania za studena získava kokosový olej prvotriednej kvality.

Typickou vlastnosťou pre panenský kokosový olej je to, že do teploty okolo 25 °C sa jedná o bielu, v závislosti na teplote viac či menej pevnú hmotu. Po prekročení tejto teploty olej prechádza do tekutého stavu.

Wolfberry panenský kokosový olej má jemnú chuť aj vôňu špecifickú pre kokos. Jeho unikátnosť spočíva v tom, že hoci obsahuje takmer 86% nasýtených mastných kyselín, tieto sa v tele spracovávajú priamo na energiu a nie do tukových zásob.

Niektoré z príkladov použitia kokosového oleja:

  • Je tepelne stabilný až do 200 °C, takže sa výborne hodí na vyprážanie, pri výrobe koláčikov, pri príprave teplých orientálnych pokrmov.
  • Skvele chutí jednoducho nemazaný na pečive.
  • Výborne sa dá použiť ako náhrada bežného krému alebo telového mlieka. Nezanecháva mastný film a krásne sa vstrebáva do pokožky.
  • Perfektne poslúži ako vlasový zábal, pretože môže pôsobiť proti lámavosti vlasov.
  • Vďaka príjemnej vôni a ľahkému vstrebávaniu sa hodí sa ako ideálny masážny prostriedok. Vašu pokožku zanechá neuveriteľne hladkú a pružnú.
  • Výborne sa hodí aj ako balzam po holení na precitlivenú pleť a dokáže upokojiť pleť po opaľovaní.
  • Domácim miláčikom vie pomôcť s posilnením imunity a zlepší kvalitu ich srsti.

Nutričné ​​hodnoty v 100g:

Energia: 898 kcal / 3753 kJ; Sacharidy: 0,0 g; Bielkoviny: 0,2 g; Tuky: 99,8 g

Objem: 400 ml

Podobný produkt

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: