• 1 z 2
 

Kokosový cukor Bio, Wolfberry 600 g

 

100% prírodný kokosový cukor vyrobený z nektáru vybraných kvetov paliem Cocos nucifera.

Nerafinovaný, spracovaný v bio kvalite.

Dostupnosť Skladom
€7,60
€6,33 bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategória Zdravé superpotraviny
 

Wolfberry kokosový cukor sa vyrába zo sladkej šťavy kokosových kvetov. Miestni domorodci musia na získanie tohto nektáru narezať palmové okvetia a po zozbieraní z tejto šťavy nechávajú veľmi pomalým zahrievaním odpariť vodu. Výsledným produktom sú svetlo hnedé až žltohnedé kryštáliky kokosového cukru, ktoré majú výbornú a plnú chuť s mierne karamelovým podtónom.

Toto sladidlo sa v juhovýchodnej Ázii používa už tisíce rokov, ale do nášho „civilizovaného“ sveta sa dostalo len pomerne nedávno. Je to ideálna náhrada rafinovaného, prípadne trstinového cukru, ktorá sa veľmi dobre rozpúšťa a výborne sa teda hodí do všetkých nápojov – čajom počnúc, smoothie nápojmi končiac. Jeho vlastnosti ale oceníte aj pri príprave zmrzlín, jogurtov, alebo dezertov, ktorým dodá zaujímavú chuť.

Filipínske ministerstvo poľnohospodárstva zverejnilo informácie, že kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej potom polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom.

Najpozoruhodnejšia je ale informácia rovnakého ministerstva, že kokosový cukor obsahuje inulín. Ide o vlákninu, ktorá môže spomaľovať absorpciu glukózy a tým by sa dalo vysvetliť ich tvrdenie, že kokosový cukor má glykemický index 35.

Skladovanie: Skladujte v uzavretej originálnej dóze, alebo v inej uzavretej nádobe na suchom a tmavom mieste.

Nutričné hodnoty na 100 g: Energia: 1574 kJ / 376 kcal; Tuky: 0.1 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 93 g – z toho cukry 93 g; Vláknina: 0.5 g; Bielkoviny: 1 g; Soľ: 0,3 g

Alergény: Bez alergénov

BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002

Krajina pôvodu: Indonézia

Balenie: 600 g

Podobné produkty

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: