V termíne od 23.7. do 4.8. sťahujeme náš sklad a žiaľ nie je možné v tomto termíne odosielať objednávky. Vaše objednávky však budeme aj naďalej prijímať s radosťou, odošleme ich však až postupne až od 4.8.2021. Za pochopenie ďakujeme a z ekonetky vám želáme krásne leto.
 

Pohánka, semienka na nakličovanie BIO, 500 g

 

Semienka pohánky v bio kvalite.

Dostupnosť Skladom
€3,95
   
Značka Eschenfelder
Kategória Príprava potravín
 

Pohánka je obzvlášť bohatá na rutín. Rutín patrí medzi flavonoidy, ktoré majú silnú antioxidačnú silu. Podobne ako antibiotiká, aj flavonoidy môžu inhibovať aktivitu baktérií a dokonca pôsobiť proti vírusom. Rutín posilňuje a stabilizuje cievy, podporuje krvný obeh a chráni pred preťažením ciev.

Pohánka neobsahuje lepok a lektín . Lektíny sú bielkoviny, vďaka ktorým je krv hustá a tým upchávajú žily. Väčšina zŕn, ktoré poznáme, obsahuje lektíny.

Pohánka obsahuje vitamíny B3 a B6 a významné množstvo skupiny B-komplexu, najmä vitamín B2, vitamín E. Okrem toho, minerálne látky a stopové prvky , ktoré obsahuje, okrem iného, vápnik, draslík, horčík, fosfor a železo.

Pohánka je vysoko kvalitný zdroj bielkovín, pretože obsahuje osem esenciálnych aminokyselín vrátane lyzínu . Lyzín stimuluje rast kostí a delenie buniek, robí vás silnými, vytrvalými a efektívnymi. Skrášľuje pokožku, vlasy a nechty nechtov a podieľa sa na tvorbe kolagénu.

Vysoký podiel lecitínu má regulačný účinok na hladinu cholesterolu. Lecitín je tiež dôležitou živinou pre pečeňové bunky a mozog, tj podporuje na jednej strane detoxikáciu tela a na druhej strane zvyšuje naše mentálne schopnosti a na druhej strane dokáže predchádzať depresiám a úzkostiam.

 Pohánka sa dá veľmi ľahko pestovať v nádobách na klíčenie.

Po namočení 6 - 8 hodín sú orieškové pohánkové klíčky pripravené na zber po 2 - 3 dňoch. Pretože z pohánky môže ľahko vzniknúť hlien, odporúčame klíčky dôkladne opláchnuť.

 

Podobný produkt

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.