Popis
Mirin je biele až zlatisté víno. Má nízky obsah alkoholu, obvykle 13 - 15% a jemnú sladkastú chuť.
Niekedy býva nazývané aj sladené saké. Mirin sa však nikdy nepije samotný, používa sa výhradne na varenie.
Víno mirin sa používa predovšetkým v japonskej a ázijskej kuchyni do omáčok, ako príloha k suši, k mäsu, ku grilovaným rybám alebo pri rybách, ak chceme odstrániť nepríjemnú rybiu arómu.
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota 676kJ/159kcal, Tuky 0,2g, (z toho nasýtené mastné kyseliny 0g), Sacharidy 39,1g, (z toho cukry 29,9g), Vláknina, Bielkoviny 0,2g, Soľ 1,725g
Zloženie: ryža 35%, koji, voda, soľ
Balenie: 250ml
Krajina pôvodu: Japonsko
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.