Popis
Umeboshi – tradičné japonské nakladané slivky s netradičnou chuťou.
Sú vhodné na dochutenie ryže, do šalátov, alebo aj na výrobu cukríkov.
Majú silne slanú chuť, preto na dochutenie stačí malý kúsok.
Ich konzumácia dodá telu energiu, stimuluje trávenie, a podporuje vylučovanie toxínov z tela. Sú bohaté na železo.
Listy shiso dodávajú slivkám kráne rubínovo červené sfarbenie. Naviac majú silné antioxidačné, protizápalové, a antibakteriálne účinky.
Zaujímavosť: Slivky Umeboshi, ako ich u nás voláme, pochádzajú zo stromu Ume, ktorý je ale odrodou marhule.
Nutričné hodnoty:
Energetická hodnota 156kJ/37kcal, Tuky 0,3g (z toho nasycené mastné kyseliny 0), Sacharidy 0,4g (z toho cukry 0g), Vláknina, Bielkoviny 1g, Soľ 16,8g
Balenie: 100g
Zloženie: Ume, morská soľ, Shiso
Krajina pôvodu: Japonsko
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.